The winner is a team. The use of Ecosystems and shared data.

The winner is a team. The use of Ecosystems and shared data.

Emile Aarts

Prof. dr. Emile Aarts is wis- en natuurkundige en de voormalig Rector Magnificus van Tilburg University en voormalig Chief Science Officer van Philips. Emile is hoogleraar Data Science.

Michel

Michel Lieffering

Michel Lieffering is voormalig CEO van Conrad Electronic International, voormalig Managing Director van Maplin Electronics Ltd. Michel is als partner van bztrs agency als strategisch adviseur en interim CEO betrokken bij vele retail innovatie trajecten.

21 april 2020 - JADS Den Bosch

Het begrip ecosystemen in de context van onze digitale economie is niet meer weg te denken. Klassieke Research and Development afdelingen zoals we die decennia lang gekend hebben kunnen de kracht van participatie in ecosystemen simpelweg niet evenaren.

The winner is a team. The use of ecosystems and shared data.


Ecosystemen. Hoe werkt dat en wat heb ik er aan in mijn organisatie? Het klinkt nogal complex, en participatie in ecosystemen vereist inderdaad wat zaken op technisch vlak, maar zeker ook voor de “mindset” van hoger management.

In een ecosysteem neem je immers een plaats in binnen een groter geheel, waarbij jouw handelingen invloed heeft op anderen, en vice versa. Een ecosysteem in onze huidige economie gaat veel verder dan het delen van data met elkaar waar dat handig uitkomt.

De nieuwe regel is: wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen.

De moeilijkheid ligt erin dat je enerzijds in een ecosysteem met alle partners samen streeft naar een gemeenschappelijk doel, dat de klantwaarde verhoogt. Anderzijds is het vaak zo dat er conflicterende belangen bestaand tussen de partners in een ecosysteem. Het is niet ongewoon dat concurrenten van elkaar samen werken in ecosystemen. Dat vereist een bepaalde houding ten opzichte van, en afspraken met elkaar. Maar daarin ligt tegelijkertijd de kracht van ecosystemen: het “teamspel” biedt capaciteit die nodig is om overeind te blijven in onze digitale economie waar je als enkeling binnen mum van tijd ondergesneeuwd raakt als je niet bereid bent om een teamplayer te zijn.

Deze masterclass wordt gegeven door:

Emile Aarts (voormalig Rector Magnificus Tilburg University, Chief Science Officer Philips) en

Michel Lieffering (voormalig CEO Conrad Electronics International en Founding Partner Bztrs Agency).

Tijdens de masterclass wordt ingegaan op de essentie van ecosystemen, waarbij ingegaan wordt op de complexiteit maar ook enorme potentie voor bedrijven.

Praktische Informatie

  • Datum: 21 april 2020
  • Tijdstip: 16u – 20u
  • Deelname: EUR 595,-
  • Lokatie: JADS campus ‘s-Hertogenbosch

Contact

Chantal Stevels

Programma Coordinator

Als u meer informatie wenst over deze Masterclass, neem dan gerust contact op met onze programmacoördinator:

Phone: +31 (0) 40 247 4100

E-mail: c.v.stevels@jads.nl

IMG_4510
Academic Director LinkedIn

Prof. Dr. Emile Aarts

Academic Director
LinkedIn
Program Director LinkedIn

Patrick Mans

Program Director
LinkedIn